...:::: Şiir Sever Dostaların Mekanı ::::...
Forum Sayalarımıza Hoşgeldiniz.. Paylasımlarınızı Beklemekteyiz. Sevgilerimizle..

...:::: Şiir Sever Dostaların Mekanı ::::...

Cansın Nefessin Kanımsın Tadımsın Hayatımsın..
 
" border="0" hspace="0" alt="Anasayfa" title="Anasayfa" />" border="0" hspace="0" alt="Galeri" title="Galeri" />" border="0" hspace="0" alt="SSS" title="SSS" />AramaÜye ListesiKullanıcı GruplarıKayıt Ol" border="0" hspace="0" alt="Giriş yap" title="Giriş yap" />

Paylaş | 
 

 ŞifaLı BitkiLer P BöLümü

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek 
YazarMesaj
aQuaL
Admin
avatar

Erkek
Mesaj Sayısı : 125
Yaş : 34
Kayıt tarihi : 08/06/08

MesajKonu: ŞifaLı BitkiLer P BöLümü   Perş. 26 Haz. 2008, 10:57

Pancar : Karaciğerin düzenli çalışmasını sağlar. Kansızlığı giderir. Şeker hastalığı ve vereme karşı korur. Mide ve barsakları kuvvetlendirir. Sinirleri yatıştırır.

Papatya : Çiçek durumu başları, çiçek açmadan önce toplanarak gölgede kurutulur.Çay hâlinde sabahları aç karnına bir bardak içilebilir. İdrar çoğaltıcı, iştah açıcı, yatıştırıcı ve gaz söktürücü etkilere sâhiptir. Basur memelerinde ağrı kesici, tedâvi edici etkiye sâhiptir. Boyar madde olarak da kullanılır.

Patates : Kızarmış yemezseniz kilo aldırmaz. Sindirimi kolaylaştırır, kabızlığı önler. Yorgunluğa karşı birebirdir. Bol miktarda C vitamini ve protein içerir. Halsizliğe karşı etkili. Vücuda enerji veren madde olan karbonhidrat içeren patates, C ve E vitaminleri ve beta karotin açısından en zengini. 100 gram patateste 80 kalori, 2 gram protein, 17 mg karbonhidrat, 7 mg kalsiyum, 53 mg fosfor, 20 mg C vitamini var. Yılın hiçbir zamanı bulmakta da güçlük çekmezsiniz. Her zaman söylenir, bir kez daha söylense sorun olmaz; patatesin besin değerinin büyük kısmı kabuğunda olduğundan soymak yerine özel bıçağı ile kazımak daha iyidir. Yine kabukları soyularak pişirilen patates C vitaminin yüzde 25’ini kaybediyor. Bu nedenle patatesi fırında kabuğuyla veya buharda ya da az suda pişirmek gerek.

Patlıcan : Kansızlığı giderir. Karaciger ve pankreasın düzenli çalışmasını sağlar. Kilo vermeye yardımcı olur. Böbrek yanmaları ve ağrılarını keser. Sinirleri yatıştırır. Kalp çarpıntılarını giderir. Cilt hastalıkları, şeker, mide, barsak ve karaciğer hastalıkları aşırı derecede olanlar yememelidir.

Pelinotu : Herba Absinthii Midevi, ateş düşürücü, adet getirici etkileri vardır.

Pırasa : İdrar söktürür. Mide rahatsızlığına iyi gelir. Kabızlığı giderir. Basur memeleri için faydalıdır. Böbreklerdeki kum ve taşların düşürülmesine yardımcı olur.

Portakal : Antioksidantlar ile dolu bir meyve. Kanseri önleyici olarak bilinen bütün maddeleri içeriyor. Ayrıca bol miktarda C vitamini içeriyor. Kilo almaya engel olur. Kandaki kolestorolü düşürür.Vucüdun C vitamini, potasyum, protein, B ve E vitaminleri ile kalp hastalıkları ve antikanserojen maddeler ile kanser riskini azaltıyor, kolestorolü düşürüyor

Rezene : Foeniculi Midevi, gaz söktürücü ve süt artırıcıdır.

_________________
Aşkın Gerceği
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör
 
ŞifaLı BitkiLer P BöLümü
Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» havayı temizleyen bitkiler
» Her Derde Deva Bitkiler

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
...:::: Şiir Sever Dostaların Mekanı ::::... :: (¯`·._.·[ SağLık Kösesi ]·._.·´¯) :: ŞifaLı BitkiLer-
Buraya geçin: